Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Єгипту

Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує українцям утриматися від поїздок до Єгипту, а також просить туристичні агентства попереджати туристів про нестабільну ситуацію в цій державі, яка може бути небезпечна для життя і здоров'я наших співвітчизників.

/

Зовнішньополітичне відомство також звернулося до представників туроператорів щодо забезпечення належного виконання взятих на себе зобов'язань перед громадянами України, які вже перебувають на території Єгипту, і надавати максимальне сприяння в їхньому бажанні повернутися в Україну. Крім того, представникам туристичної сфери рекомендовано, згідно з чинним законодавством України розробити механізм повернення коштів громадянам, які відмовляються від подорожей до Єгипту або забезпечити перенесення таких подорожей на інший час.


У МЗС України сподіваються, що злагоджена робота туристичних операторів, зовнішньополітичного відомства, авіакомпаній і державних органів дасть змогу в найкоротші терміни зменшити кількість від'їжджаючих туристів на курорти Єгипту і забезпечить повернення громадян України на Батьківщину. Також, за інформацією Посольства України в Єгипті, загиблих або потерпілих громадян України внаслідок мітингів у цій державі немає.

1 лютого Україна евакуювала з Єгипту 127 своїх громадян, після чого МЗС заявило про відсутність нових прохань українських туристів покинути Єгипет.

В департаменті консульської служби МЗС України цілодобово працює лінія: (044) 238-16-57.


За матеріалами: прес-служби МЗС України, інформаційних агентств: «Ліга. Новини», «УНІАН».

/Управління з питань туризму Тернопільської обласної державної адміністрації