9 червня 2011 року управління з питань туризму проведе круглий стіл на тему «Зарваниця – центр духовності та відпочинку»

На виконання п. 5.54 плану роботи обласної державної адміністрації на ІІ квартал 2011 року та у рамках реалізації Програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2009-2012 роки управління з питань туризму облдержадміністрації 9 червня 2011 року проводить круглий стіл на тему «Зарваниця – центр духовності та відпочинку».

/

Мета проведення заходу: обговорення питань прийому туристів у паломницьких центрах Тернопільщини у світлі європейського досвіду організації екскурсійного обслуговування в міжнародних центрах паломництва.


В порядку денному круглого столу заплановано обговорення актуальних питань великого пізнавального значення об’єктів паломництва у духовному становленні відвідувачів різних поколінь; встановлення контактів між духовенством та туристичним операторами області; використання об’єктів сакрального туризму з комерційною метою, визначення нагальних завдань із провадження екскурсійного обслуговування у Марійському духовному центрі та інших центрах паломництва краю, а також розбудова туристичної інфраструктури.


В програмі виїзного засідання круглого столу також передбачені екскурсії в с. Зарваниця (Марійський духовний центр) та у с. Заздрість (музей кардинала Йосипа Сліпого).


Участь у заході візьмуть туроператори області, які надають послуги з організації екскурсій та турів із паломницького туризму, духовенство краю, представники обласної державної адміністрації, Теребовлянської РДА, Теребовлянського краєзнавчого музею, а також представники регіональних, місцевих ЗМІ.

/Управління з питань туризму Тернопільської обласної державної адміністрації