КАРПАТСЬКИЙ ТУРИСТИЧНИЙ ШЛЯХ 2

DSC 0055

Нещодавно відбулася фінальна конференція у рамках проекту «Карпатський туристичний шлях 2», яка діє в рамках програми транскордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 рр.


Нещодавно відбулася фінальна конференція у рамках проекту «Карпатський туристичний шлях 2», яка діє в рамках програми транскордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 рр.
Вищезгаданий проект реалізовувався КП «Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради», агентством підтримки регіонального розвитку Кошіце та Східнословацьким музеєм. До участі у заході залучили представників місцевої влади, профільних туристичних підприємств, організацій та окремих експертів із сусідніх країн та інших областей України, а також районів Закарпатської області. Від Тернопільської області, участь у заході брав Назар Яворський - начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації.
Проект орієнтований на зміцнення позиції регіону у туристичному секторі в рамках Європи шляхом гармонізації процесу розвитку туризму на місцевому та транскордонному рівнях, підвищення конкурентоспроможності туристичної індустрії на ринку ЄС та розбудова партнерської туристичної мережі.
В ході форуму Назар Яворський презентував учасникам відеоматеріали про Тернопільську область, які викликали неабияке захоплення усіх присутніх і особливо іноземних делегатів, котрі відзначили, що Тернопілля надзвичайно красиве та багате на архітектурну спадщину. Доповненням до відеоматеріалів була і презентація Тернопільської області у якій Назар Яворський продемонстрував туристичний потенціал нашого краю. «Важливим чинником для розвитку туристичної галузі є джерела фінансування, одне з яких і на даний час є найдієвішим – це грандові проекти» - зазначив Назар Яворський підсумовуючи дводенну роботу на конференції.
Очікуємо, що і наша область в перспективі зможе знайти іноземних партнерів та мати інші джерела фінансування програми розвитку туризму в Тернопільської області.

DSC 0139DSC 0141DSC 0140