UTF-2015 "ОСІНЬ".

UTF 044З 18 по 20 вересня 2015 року у м. Київ, на території НСК "Олімпійський" відбувся Український туристичний форум «UTF-2015 "ОСІНЬ"», організаторами якого є АЛТУ (Асоціація Лідерів Турбізнесу України). Форум проводиться щорічно і серед цьогорічних учасників були і представники від Тернопільської області.


"Тернопілля туристичне" на UTF-2015 "ОСІНЬ"було єдиним представником від областей, чим великий потенційний інтерес до внутрішнього туризму та регіонального туристичного потенціалу.
У перший день у програмі форуму: туристична виставка, прес-конференції, круглі столи та велика кількість семінарів. На прес-конференції присвяченій відкриттю турфоруму та підсумкам весняно-літнього сезону виступив заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської облдержадміністрації Назар Яворський, який розповів про заходи, які організовувались а також поділився успіхами діяльності. На завершення виступу Назар Яворський запросив усі провідні туристичні компанії та учасників форуму, завітати на Тернопілля та відкрити для туристів нову сторінку внутрішнього туризм. Після відкриття форуму відбулися два важливих заходи у яких також брали участь представники від нашої області. Назар Яворський – став учасником круглого столу на тему "Відміна ліцензування в туризмі: що дальше?". У своєму виступі він висловив позицію, яку схвально оцінили усі учасники зібрання: «який би документ не регулював участь у туристичному бізнесі все буде марним допоки не появиться орган, який буде карати "чорних" туроператорів та нелегалів туристичної галузі» - зауважив Назар Яворський. Ще один представник Тернопілля Сергій Гунько - голова комісії з питань туризму громадської ради при Департаменті розвитку інфраструктури транспорту та туризму облдержадміністрації відвідав семінар на тему: "Україна - ексклюзивні авторські екскурсійні тури". Захід організував туроператор TUI, представники якого нещодавно в рамках реалізації програми "Знайдено в Україні" побували на Тернопіллі. На семінарі розглядалися та обговорювалися програми у які включено найкращі туристичні об’єкти України, серед них і три з Тернопільської області. Ми стали частиною глобального проекту реінкарнації внутрішнього туризму, яку розпочинають міжнародні гравці туристичної галузі.
Окремо працював і виставковий стенд нашої області на якому головні спеціалісти управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації Богдан Муха та Ростислав Яцків розповідали усім відвідувачам про туристичні атракції Тернопілля. Популярністю у відвідувачів користуються матеріали про туристичний потенціал області та інфраструктурне забезпечення туристичних маршрутів.
Наступні два дні проводився Traveling fest UKRAINE. Його дійства в основному відбувалися на відкритій території перед НСК «Олімпійський» і стосувалися практичних порад щодо організації та проведення тематичних подорожей і для гостей фестивалю працювали різноманітні розважальні атракції.

UTF 021UTF 014UTF 031UTF 022UTF 042UTF 043