СВЯТО В СТАРОМУ ЗАМКУ

DSC 0004

У неділю, 4 жовтня, шанувальники історії, архітектури, середньовічних турнірів та історичних легенд прибули у село Підзамочок що у Бучацькому районі. Тут, серед давніх фортечних мурів, відбувся фестиваль «Свято в старому замку».


Замок завжди зачаровував своєю красотою та краєвидом, який відкривається із фортечних мурів. Тутешній замок – один із найстаріших в області, його збудували ще у 1600 році, - розповів генеральний директор Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура.
В програмі усіх мистецьких заходів знайшлося місце і для організації туристично-презентаційних стендів управління розвитку туристичної інфраструктури Департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації та Національного заповідника «Замки Тернопілля». На виставлених експозиціях відвідувачі свята могли ознайомитися із історією замку та вибрати собі різноманітну друковану продукцію із описом туристичного потенціалу Тернопілля.
«Ініціатива голови облдержадміністрації «Свято замку» вже стає доброю традицією і ми зможемо своїми добрими справами сприяти розвитку фестивального руху, що призведе до відродження історичних пам’яток – сказав заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації Назар Яворський.
Свято вдалося адже до фортеці прийшло багато відвідувачів, які змогли повеселити своїх дітей на атракціонах а також допомогти коштами на допомогу АТО посмакувавши смачні страви на волонтерській кухні.
Ми з вами – на патріотичній бучацькій землі, котра виховала не одне покоління мужніх патріотів, які захищали рідний край, - звернувся до людей голова Тернопільської ОДА Степан Барна. - Цей замок теж бачив не одне покоління героїв. І мало хто думав, що у XXI столітті може повторитися минуле. Ворог знову хоче захопити нашу землю, як це пробував робити не раз упродовж 400-літньої історії замку…
Степан Барна вручив ряду жителів Бучаччини посвідчення учасників АТО і грамоти тим, хто допомагав у відновленні замку.
«Ми будемо продовжувати добру практику свят і наступним до участі у замковому марафоні залучимо Скалатський замок» - зауважив Назар Явоський.

DSC 0003DSC 0001DSC 0005