Впродовж трьох днів 28-30 серпня Тернопіль святкував День міста

Святкування Дня міста розпочалося 28 серпня на празник Успіння Пресвятої Богородиці з урочистих літургій в храмах обласного центру.

/

В 12 годині у парку Національного відродження розпочалося свято народних промислів та меду. На алеях парку всі бажаючі мали можливість оглянути та придбати вироби народних майстрів, а також взяти майстер-клас у народних умільців з виготовлення предметів народного вжитку з глини, рогози, соломи, лози, вишивки, аплікації, писанкарства, бісеру, різьби по дереву. Ліворуч від сцени було розташоване містечко ковалів, відвідувачі мали змогу оглянути вироби ковальського мистецтва. На головній алеї парку тернополяни та гості міста мали можливість скуштувати мед та придбати продукти бджільництва.

На Співочому полі парку Національного відродження о 15.00 розпочався концерт дитячих танцювальних колективів міста, а о 17.30 - фольклорно-етнографічне свято “Як у нас на Тернопіллі…”.

29 серпня у парку Національного відродження тривало свято народних промислів. На Співочому полі відбувався конкурс між танцювальними колективами області «Полька Тернопільська».

Тернопільські журналісти на Театральному майдані виготовили найбільшу газету.

Дитяча хорова школа «Зоринка» відсвяткувала своє 30-річчя, провівши два концерти 29 та 30 серпня.

30 серпня у парку Національного відродження о 14 годині відбулося урочисте відкриття ІІІ Всеукраїнського фестивалю національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки». У рамках фестивалю відбулися:

  • показ виробів з вишивки та костюма майстрів декоративно-вжиткового мистецтва України,
  • виступи майстрів мистецтв та аматорських художніх колективів Тернопільщини,
  • конкурси на кращі: національний костюм, вишитий виріб, козацький чуб, дівочу косу,
  • майстер-класи з вишивання,
  • виставка-продаж майстрів народної творчості України.

Свято завершилося концертом гуртів «Світозари» та «Джазова фіра». Ввечері пролунав святковий феєрверк.

Активні святкування Дня міста відбувалися біля Тернопільського Замку. Там було розташоване наметове містечко, на території якого відбувалися лицарські поєдинки, театралізовані постановки, звучала середньовічна музика, а ввечері відбулося фаєр-шоу.

 

 

 

 








/Управління з питань туризму ТОДА