15-16 травня 2010 відбулася ІI Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль

15-16 травня 2010 в м. Тернополі в ТРЦ «Подоляни» відбулася ІI Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль, в її відкритті взяв участь голова Тернопільської обласної державної адміністрації Ярослав Сухий.

/

Зокрема, керівник області відзначив, що ІI Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль не випадково отримала прописку на Тернопіллі, адже наш край – центр західноукраїнських земель. Новим поштовхом для розвитку туризму в регіоні, на переконання Ярослава Сухого, стало залучення Тернополя, як резервного міста, до проведення “Євро-2012”.


Звертаючись до учасників  та гостей, голова Тернопільської обласної державної адміністрації наголосив на потужному туристично-рекреаційному потенціалі області: “Тут ви зможете отримати найширший спектр послуг і побачити дуже цікаві місця – Дністровський каньйон, Джуринський водоспад, карстові печери, сакральні пам’ятки, старовинні замки та багато іншого” – зауважив Ярослав Сухий.


Метою цьогорічної виставки-фестивалю  було сприяння розвитку туристичного бізнесу як на Тернопільщині так і областей та  регіонів України в цілому, презентація літніх пропозицій відпочинку та оздоровлення, створення умов для інформаційного обміну щодо  можливостей туристичних компаній України у рамках прийому туристів-вболівальників під час Євро-2012. Налагодження зв’язків із туристичними організаціями інших регіонів та обмін досвідом під час підготовки концепції розміщення гостей чемпіонату, просування конкурентоспроможного туристичного продукту на зовнішні ринки.


На виставці-фестивалі були  представлені всі райони Тернопільської області, а також Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Хмельницька, Херсонська та Чернівецька області, а також  представники туристичного бізнесу з Білорусії і Польщі.


Особливий наголос був зроблений на презентації тематичних видів туризму та рекреації: активний, освітній, паломницький, культурно-пізнавальний, дитячий та молодіжний, спортивний та сільський туризм, оздоровчий туризм (курорти, санаторії, профілакторії, бази відпочинку.


На виставці були представлені заклади туристичної інфраструктури, зокрема:

  • - Готельний бізнес (готелі, мотелі, кемпінги та ін.)
  • - Транспортні послуги, перевізники
  • - Заклади харчування
  • - Страхові компанії
  • - Виробники сувенірів.

Відвідувачі та гості виставки мали змогу побачити презентацію та  продегустувати продукцію закладів харчування та виробників харчової промисловості.


В рамках ІІ Західноукраїнської  туристичної виставки-фестивалю відбулися:

  • - Міжнародна науково-практична конференція  «Євро-2012. Проблеми використання туристичних об’єктів у всеукраїнських та регіональних екскурсійних маршрутах»
  • - Семінари для менеджерів туристичних фірм: «Тернопілля туристичне. Реалії та перспективи»,  «Літо в Болгарії»,  «Пізнай свій край з Райзетур (екскурсії та тури вихідного дня). Відпочинок в Криму 2010» .
  • - Фотовиставка «Тернопілля – туристичне диво України»

Для  кращої презентації  туристичної привабливості Тернопільщини був організований  3-х денний прес-тур для всеукраїнських ЗМІ, в якому взяли участь журналісти з Волинської, Вінницької, Полтавської, Донецької, Київської, Дніпропетровської та Сумської областей. А також організовано інформаційний тур – для представників  туристичних фірм з інших регіонів України.


Окремо діяло містечко народних ремесел, де були представлені вироби вишивальниць, гончарів, ковалів, різьбярів по дереву, майстрів з бісеро-  та соломо плетіння, проводилися майстер-класи.


Протягом двох днів тривав фестиваль «Тернопілля туристичне», в якому взяли участь більше 40 аматорських, художніх та фольклорних колективів, естрадних виконавців.


Завершилася туристична виставка-фестиваль розіграшом туристичних путівок. Серед 720 учасників розіграшу були розіграні 60 туристичних призів, серед яких відпочинок в Карпатах,  Криму та Болгарії, а також тур в Санкт-Петербург.


Всього у ІІ Західноукраїнській виставці-фестивалі взяли участь 65 учасників, серед яких - представники туристичних фірм, закладів харчування і розміщення туристів, страхові компанії, навчальні заклади, що готують фахівців туристичної сфери.  Було зареєстровано більше 2000 відвідувачів. 

/Управління з питань туризму ТОДА