Всеукраїнська проща до Зарваниці

17-18 липня відбудеться всеукраїнська проща у Марійському духовному відпустовому центрі Зарваниця. У духовному паломництві, присвяченому року монашого покликання, візьмуть участь паломники з різних областей України та закордону.

/

Очікується, що на прощу прибуде близько 100 тисяч паломників з України та світу. Вже до участі зголосилися паломники з 18 областей України, а також із Казахстану та Німеччини.


Організовані групи прочан ітимуть пішки з Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької та інших областей України. Владика Василій Семенюк, єпарх Тернопільсько-Зборівський, затвердив попередню програму паломництва:


Програма


Субота. 17 липня

11.00 - Реєстрація паломників

13.00 - Конференція на тему покликання (парафіяльна Церква)

16.00 - Вервиця на площі біля Собору Зарваницької Матері Божої

17.30 - Посвячення води в купелі св. Анни

19.30 - Вечірня (каплиця біля парафіяльної Церкви)

20.30 - Свята Літургія (каплиця біля парафіяльної Церкви)

22.30 - Похід зі свічками до джерела. Молебень до Пресвятої Богородиці. Водосвяття

24. 00 - Хресна дорога. Концерт на Співочому полі. Чування в Соборі та у підземній Церкві


Неділя, 18 липня

7.00 - Утреня у Соборі

8.30 - Хресний хід від Собору до подіуму

9.00 - Урочиста Архиєрейська Свята Літургія, яку очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Любомир Кардинал Гузар у співслужінні голови Єпископської Конференції Європи кардинала Петера Ердо, єпископів та духовенства (подіум на Чудотворному місці). Посвячення води та релігійної атрибутики

12.00 - Свята Літургія у Соборі та парафіяльній Церкві

14.00 - Свята Літургія у Соборі


Голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк під час наради доручив представникам міліції забезпечити охорону правопорядку та громадського спокою, а також організувати паркування автотранспорту на прилеглих до Зарваниці територіях.


Представники МВС та МНС, військові, розіб’ють у цьому населеному пункті наметові містечка та організують роботу польових кухонь, що дозволить додатково забезпечити харчуванням прочан.


Особливу увагу буде приділено медичному забезпеченню паломників – в часі прощі у селі чергуватимуть чотири сучасні реанімобілі, а у місцевому фельдшерсько-акушерському пункті діятиме цілодобовий медичний штаб. Забезпечуватимуть медики надання необхідної допомоги й на шляхах, якими йтимуть до святині паломники – тут діятимуть мобільні медичні групи.


Санстанції доручено забезпечити перевірку торгових точок та місць харчування, а також об’єктів водопостачання.

Встановлять у Зарваниці, а також й на автозупинках, розташованих на шляхах, які ведуть до неї, додаткові громадські вбиральні.


Аби прочани могли відшукати дорогу до Зарваниці на в’їздах в область та Теребовлянський район встановлять стаціонарні великорозмірні карти-схеми, на яких буде позначено шлях прочан.


Михайло Цимбалюк наголосив, що потрібно докласти всіх зусиль, аби Зарваниці гідно зустріла прочан, як правдивий європейський відпустовий паломницький центр, до числа яких вона по праву належить.


За матеріалами:


http://www.tze.org.ua


http://www.zaxid.net

/Управління з питань туризму ТОДА