В обласному спортивно-туристському клубі проводять підготовку інструкторів-провідників

Перед початком весняно-літнього сезону в обласному спортивно-туристському клубі розпочався семінар по підготовці інструкторів-провідників з активного туризму.

/

Навчання включає в себе як теоретичну так і практичну підготовку. Зокрема, після лекційних та семінарських занять майбутні інструктори-провідники впродовж двох днів, 24-25 березня, здійснили виїзд на екскурсійні об`єкти краю, через які проходитимуть пішохідні, водні та спелео- маршрути. При допомозі професійних екскурсоводів, краєзнавців вони ознайомилися з пам`ятками історії в Микулинцях, Теребовлі, Чорткові, Язлівці, Бучачі, Заліщиках, побували в печері «Млинки», на Джуринському водоспаді. Окрім того, були проведені практичні заняття з техніки організації ігор з туристами під час подорожей.


Семінар продовжує свою роботу. Майбутні інструктори-провідники в квітні складуть тести з краєзнавства та фізпідготовки, а в кінці травня – відбудеться навчальний сплав по річці Дністер та похід в Карпати.


Отримані знання і навички значно полегшать і покращать роботу інструкторського складу турклубу в наступному сезоні на маршрутах з активного туризму.

/Управління з питань туризму Тернопільської обласної державної адміністрації