За сприянням управління з питань туризму представники Тернопільщини взяли участь у IX Всеукраїнській виставці-ярмарку сільського туризму «Українське село запрошує» та ІІ Міжнародній виставці-фестивалі «Еко-Відпочинок»

З 20 по 22 травня 2011 року на території Національного комплексу «Експоцентр України» у місті Києві відбулися IX Всеукраїнська виставка-ярмарок сільського туризму «Українське село запрошує» та ІІ Міжнародна виставка-фестиваль «Еко-Відпочинок». Організаторами свята стали: Державна служба туризму і курортів, Українська виставкова компанія «АВТОЕКСПО», Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні та інформаційний центр «Зелене досьє».

/

Виставкові заходи дали можливість учасникам зі всієї України представити найрізноманітніші види відпочинку в українському селі. Формат фестивалю передбачав не тільки традиційне розміщення виставкових стендів, але і проведення майстер-класів, конкурсів, семінарів.


У дні виставкового форуму відвідувачі змогли поласувати національними стравами кожної з областей України, дізнатися таємниці приготування національних страв, спостерігати за роботою народних умільців та дізнатися багато цікавої інформації про звичаї та обряди українського народу.


Представники Тернопільщини на високому рівні презентували сільський зелений туризм області. На експозиційному стенді «Тернопілля» всіх гостинно вітали господарі Коропецької садиби «В гостях у музиканта-коваля» - родина Садівських з Монастирищини. Господиня Оксана Садівська частувала відвідувачів вишуканими стравами з коропа.


Вдалим підсумком своєї участі у виставкових заходах родина Садівських вважає те, що вже зараз до них активно телефонують зацікавлені туристи і розпитують про варіанти відпочинку у мальовничому селищі на берегах Дністра із рибною назвою - Коропець.




/Управління з питань туризму Тернопільської обласної державної адміністрації